Despre Informatii despre brandul Akcent
Noutăţi Noutati. Intalniri. Arhiva de stiri.
FanClub FanCluburi. Inscriere. Documente. Privat.
Servicii Cea mai bogata oferta de servicii
Contact Posibilitati de contact.Termeni si conditii. Confidentialitate

Akcent
Albume

Adrian
Marius
Mihai
Sorin

Roton

Adrian Sânã

"Acesta este o parte din visul meu. Mă bucur că îl pot împărţi cu tine!"

Membru fondator al formaţiei Akcent, Adrian Claudiu Sână este ca toţi Berbecii, un tip energic, cu proiecte clare de viitor, pragmatic, ambiţios, dar şi foarte sentimental, mai ales când e vorba de prieteni şi de familie. Născut pe 18 aprilie 1977 la Baia Mare, are 1,80m, este un şaten - blond cu niste superbi ochi verzi. A avut o copilărie fericită, petrecută în unul din cele mai frumoase oraşe ale nordului românesc. Astăzi, când trupa lui s-a lansat deja, Adrian ajunge tot mai rar în oraşul de sub Munţii Gutâiului, dar face tot posibilul să păstreze intactă legătura cu familia: " Sunt foarte legat de părinţi. Deşi aş fi putut petrece sărbătorile în multe alte părţi, mă duc acasă, la Baia Mare. Nicăieri Crăciunul nu e ţinut ca acolo". De asemenea se simte foarte ataşat de luna decembrie, căci adora Craciunul. Chiar şi când e departe de ai lui, Adi păstrează la el fotografii cu membrii familiei, de care e foarte mândru.
Pasiunile sale sunt muzica şi sportul. Îi place să meargă la film, nu lipseste de la sală (?!), îi place să iasă cu colegii de trupa în oraş, iar mai nou, datorită aceloraşi colegi, este foarte pasionat de moda. În domeniul culinar îi place supa de pui cu tăieţei , ciuperci cu smântână şi tochitura ardelenească, iar băutura preferată este Fanta. Îi place mult designerul Dolce & Gabbana. Îi plac desenele animate şi mai ales personajul care îl vânează pe Bugs Bunny, iar filmul preferat este "Înfruntarea". Lui Adi îi place la nebunie să doarmă până târziu. Consideră că cel mai mare defect al său este că de obicei întârzie.
Omniprezentul orez cu lapte din meniul de la grădiniţă i-a lăsat un gust foarte amar, la fel şi somnul de după - amiaza, ambele fiindu-i administrate în exces. Noroc cu Şcoala generală nr.21 din Baia Mare, care s-a oferit să-l gazduiască - în schimbul unor teste - de la varsta de 6 ani . I-a placut foarte mult prima zi de scoală, pentru că pe bancă îl astepta vesnica garoafă şi nelipsitul Abecedar. Premiant a fost doar in clasele I-IV, pentru că ura caligrafia şi iubea matematica, şi pentru că în clasa a-V-a a intrat la secţia sportivă (după alte teste). Practica oina, orientarea turistică şi atletismul (punctul lui forte). În timp s-a prins că prea mult sport (nu) strică şi s-a mutat la o clasă de copii normali.
Prima revelatie a avut-o in clasa a-VI-a, când şi-a descoperit pasiunea pentru muzica. De vină a fost tatăl său, care i-a dăruit o supercombină cu casetele aferente. A urmat Liceul de Telecomunicaţii, unde a învatat cât de greu se poate face rost de o scutire falsă (pe timpul acela). Prin clasa a-X-a a descoperit Depeche Mode şi a trăit în spiritul impus de New Wave. A devenit un împătimit al discotecilor, iar în 1994 a reuşit să apară ca DJ într-o astfel de instituţie, la un bal de liceu. Trei ani a rămas DJ la acceaşi discotecă, după care în 1995 a intrat pentru prima oară într-un post de radio, la Radio Contact Baia Mare. După liceu a venit la Bucureşti. Refuzul posturilor de radio şi lipsa banilor l-au făcut să facă cale întoarsă la Baia Mare, unde a mai prestat un an la radio. Apoi a intrat la Jurnalism la Cluj, şi a cunoscut-o pe Ramona Barta, alături de care a format Akcent în varianta sa iniţială. Clipul piesei "Nu-mi pasă de nimeni" i-au adus pe cei doi în atenţia lui Cătălin Muraru, de le Roton. Aşa a ajuns iar la Bucureşti, unde a scos megahitul "Ultima vară" şi ulterior LP-ul "Senzatzia". Single-ul a facut senzaţie, dar nu şi albumul. Akcent-ul de atunci s-a stins lent, în timp ce Adi Sână primea propria sa emisiune la radio, unde prezenta alături de Andu Câmpu, emisiunea "Votează ce urmează", de luni până vineri de la 17:00-19:00. Nostalgia vechiului Akcent şi sfaturile lui Cătălin Muraru, l-au făcut pe Adi să mai încerce odată. Vreau sa-mi găsesc o "ea" ideală, cu care să mă trezesc la răsărit şi apoi să colind toată ziua prin magazine, să văd filme". Adi nu are foarte mari preferinţe în domeniul feminin, dar crede că perechea ideală ar putea fi roscată, dar mai ales să fie o femeie care să nu-l bată toata ziua la cap şi să nu-l streseze cu telefoanele. Iată ce raspunde Adi la întrebarea ce parere are despre o relaţie de durată, când el este toată ziua pe drumuri: "Cel mai rău e când nu faci alegerea potrivită. Nu e suficient să iubeşti, trebuie să fii iubit pe masură şi să fii înţeles atunci când viaţa ta se împarte între mai multe lucruri importante. Într-o relaţie, cel mai important este respectul şi tandreţea".
Un lucru romantic pentru Adi, este melodia lui Ricky Martin & Christina Aguilera, "Nobody Wants To Be Lonely". Vrei să-l dai gata pe Adi? Du-l într-o excursie în Australia sau Noua Zeelanda: "O vară australiană, canguri… E sexy!". Un secret despre Adi: "Imi place să fiu surprins…"
Una din melodiile preferate este "Believe in me" a lui Lenny Kravitz. "Am auzit melodia asta şi mi-a plăcut tare mult cum sună şi cum este realizat videoclipul, că mi-am şi cumpărat un album cu Lenny Kravitz. Această melodie are ceva special, îmi oferă linişte de fiecare dată când o ascult. Pot spune că "Believe in me" m-a făcut să ascult Lenny Kravitz".
Pe Sorin l-ar descrie ca fiind super zăpăcit, Mihai foarte cuminte, iar Marius este cel serios care îi multumeşte întotdeauna pe toţi. Este de părere ca Akcent face altceva decât se face în România din punct de vedere muzical şi nu crede că reprezintă vreo concurenţă pentru cineva: "Suntem patru tipi care dau tot ce au mai bun din ei".
Pasiunea sa cea mai mare este muzica. „Extrem de puţine sunt momentele din zi în care nu ascult muzică şi acelea mi se par cele mai nesuferite si lungi!", ne-a declarat Adrian. Dorinţa sa cea mai fierbinte este că Akcent să se bucure de succesul pe care îl merită.